Mogen wandelstokken in de handbagage?

Heeft u een vakantie of stedentrip geboekt? Of staat er een zakenreis op de planning? En reist u met het vliegtuig? Dan is het van belang om van tevoren goed uit te zoeken of u wel of geen wandelstokken in de handbagage mee mag nemen. Bij de ene maatschappij zijn ze hier namelijk coulanter in dan bij de andere maatschappij. Bij sommige maatschappijen zijn ze zelfs verboden. Bereidt uzelf dus goed voor.

Gaat u op reis met een wandelstok of ander mobiliteitshulpmiddel? Dan kan het nogal ingewikkeld zijn. Wilt u uw wandelstok meenemen? Dan zijn er bepaalde richtlijnen waarmee u rekening moet houden.

De richtlijnen

Alle loophulpmiddelen, zoals looprekken en wandelstokken als handbagage, moeten worden gecontroleerd, gescand of anderszins doorgegeven worden door de beveiliging. Indien mogelijk wordt uw wandelstok door een x-ray gehaald. Past deze niet door de x-ray machine, dan wordt hij handmatig gecontroleerd door het veiligheidspersoneel.
Het is sowieso een aanrader om bij het boeken aan te geven wanneer u wandelstokken mee wilt nemen in de handbagage. Dan wordt er op voorhand al rekening mee gehouden.

Opvouwbare wandelstokken

De opvouwbare wandelstokken van Ninee Wandelstokken zijn perfect om mee te nemen op reis. In uw handbagage of in uw koffer voor in het ruim. Een opvouwbare wandelstok is eenvoudig in het gebruik en ook nog eens van een hoogwaardige kwaliteit.

Terug naar veelgestelde vragen