Welk wandelstok handvat past bij u?

Derby wandelstok handvat

Het Derby dankt zijn naam waarschijnlijk aan de 15e Graaf van Derby. Het heeft een elegante gebogen vorm met een scherpe bocht. De afgeronde brede vorm geeft het Derby-handvat een uitstekende houvast. Het Derby handvat kan zowel met de linker- als rechterhand gebruikt worden. Ninee heeft een uitgebreide collectie wandelstokken met Derby handvat.

Wandelstok handvat Derby
Wandelstok handvat Fritz

Fritz wandelstok handvat

Het Fritz handvat is vernoemd naar Friederich II, de Pruisen Koning die ook wel Der Alte Fritz werd genoemd. Friedrich II liep met een wandelstok en werd daar ook regelmatig mee afgebeeld.  Der Alte Fritz werd met stok onder andere vastgelegd in schilderijen van Julius Schrader en Wilhelm Camphausen. Het Fritz handvat is, na de rondhaak de oudste handvatvorm voor wandelstokken die als loophulp gebruikt wordt. Net als het Derby-handvat kan ook het Fritz handvat zowel in de linker hand als in de rechterhand gedragen worden.

Fischer wandelstok handvat (ergonomisch handvat)

Het Fischer handvat, ook wel ergonomisch handvat genoemd, is een handvat waar de gehele handpalm opgelegd wordt. Doordat het gewicht verdeeld wordt over de complete handpalm, worden de drukpunten verdeeld. Hierdoor kan de gebruiker meer gewicht op de stok plaatsen, zonder dat dit vervelend aanvoelt. De stok blijft mede hierdoor stabiel. Het Fischer handvat wordt speciaal voor de linker of rechterhand gemaakt. Ninee levert beide uitvoeringen in verschillende modellen.

Wandelstok handvat Ergonomisch
Wandelstok handvat hondenkop

Knop wandelstok handvat

Wandelstokken met een knop worden met name als sierstokken gebruikt en niet voor orthopedische doeleinden. Een variant op de stok met knop zijn sierwandelstokken met dierenkoppen. Ninee heeft naast een prachtig gedraaide kop verschillende dierenkoppen als knop handvat, onder andere de Haas, Kikker, Eend en Hondenkop.

Gekruld wandelstok handvat (rondhaak)

De rondhaak wordt ook wel touristenstok genoemd en is de oervader van de orthopedische handvatten. Dit type handvat biedt minder houvast dan het Fischer handvat of het Derby handvat en is dan ook minder geschikt om veel gewicht te dragen. De rondhaak is toch zeer populair, met name vanwege het feit dat de vorm van de stok een natuurlijke vering geeft. Bovendien kan de stok makkelijk opgehangen worden aan de haak.

Wandelstok handvat Gekruld